Produsele dietetice sunt la modă în ultimele decenii. Ce înseamnă produse light şi de ce trebuie consumate cu grijă, află mai jos!
Auzim deseori în reclame sau vedem pe eticheta produselor „0% grăsimi“, „0% zahăr“, „0% calorii“.
Termenul „light“ este speculat la maximum de firmele de băuturi răcoritoare şi de alimente.
Un produs light nu înseamnă însă că dacă îl consumi la discreţie nu te vei îngrăşa.
Rezultatele studiilor arată exact contrariul: deşi sunt recomandate în dietă, pot aduce kilograme în plus.
Deseori, produsul cu 0% grăsimi are adaos mai mare de zahăr ori invers.
Fără zahăr, dar cu mai multe calorii
În alimentele light, zahărul este înlocuit cu îndulcitori artificiali, gen aspartam (E 951), iar grăsimile animale sunt înlocuite cu cele artificiale cu 0% calorii.
Light înseamnă că din unele alimente este înlocuit zahărul, din altele grăsimile.
De exemplu, un iaurt fructat cu 0% grăsimi, de numai 125 g, îţi vine să crezi că poate aduce mai multe calorii decât unul cu 2,8% grăsimi?
De vină sunt fructele, care măresc numărul glucidelor (zahărului).
Află mai multe pe clicksanatate.ro