• Magazinul din Iasi care a vandut saptamana trecuta carne si produse din carne cu moloz a fost sanctionat in trecut de comisarii de la Protectia Consumatorilor, de doua ori in aceeasi zi • Acesta risca o noua sanctiune, medicii veterinari luand in vizor punctul de lucru
Macelaria din Bularga, care in urma cu doar trei zile comercializa iesenilor carne cu moloz, este in vizorul autoritatilor. Institutiile abilitate au fost sesizate si s-au deplasat la fata locului pentru verificari. Atat medicii veterinari, cat si comisarii de la Protectia Consumatorilor au luat in vizor aceasta unitate. Vanzatorii magazinului au fost surprinsi la finalul saptamanii trecute cum serveau carne de porc, pui si carnati direct din mijlocul unui adevarat santier ocazionat de renovarile realizate in acea locatie. Produsele erau comercializate printre puhoaie de praf, muncitori si o mizerie de nedescris. Vitrinele in care era tinuta carnea nu erau acoperite, geamurile erau sparte si pline de praf. Magazinul care comercializeaza carne si alte preparate din carne ii apartine lui Iulian Ghibanu, care are o intreprindere individuala. Reprezentantii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Iasi, care au fost zilele trecute la macelaria cu pricina, au prelevat probe pentru laborator. "Am prelevat mai multe probe. In functie de rezultat, o sa aplicam sanctiuni", a declarat Gabriel Ciobanu, directorul executiv al DSVSA Iasi.
Mai mult de atat, comisarii de la Protectia Consumatorilor au sesizat ca magazinul lui Iulian Ghiban se afla pe lista firmelor amendate in trecut. In urma unor verificari efectuate chiar la finalul anului trecut, administratorul unitatii a primit dintr-un foc doua amenzi, fiind depistate mai multe nereguli in acel magazin. "Controlul a fost efectuat in data de 13.12.2012 la punctul de lucru din Piata Voievozilor numarul 13, apa