Cele patru firme care au câştigat contractele de deszăpezire pentru drumurile judeţene au de făcut până cel târziu la mijlocul lunii aprilie plombări, desfundări de şanţuri, curăţiri de rigole etc., din valoarea de 26 miliarde lei vechi alocată în toamnă rămânând mai mult de jumătate.
Drumarii s-au bucurat că n-au avut mult de deszăpezit, doar că acum trebuie să execute lucrări la ieşirea din iarnă de aproximativ 15 miliarde lei vechi. Pentru a pregăti drumurile le-a mai rămas, însă, o lună, după ce Consiliul Judeţean a prelungit perioada în care pot fi efectuate aceste reparaţii pentru că temperaturile n-au permis constructorilor să se apuce de plombări.
„Dacă spui că s-au cheltuit 26 de miliarde de lei vechi pentru deszăpezire, când au fost trei zile cu zăpadă, te înjură lumea. Dar din acest contract fac parte şi lucrările efectuate la ieşirea din iarnă, pe care firmele deja au început să le execute. Efectiv pentru aprovizionare material antiderapant, deszăpezire şi acţiuni combatere polei s-au decontat 1,1 milioane”, a declarat directorul Direcţiei Tehnice din cadrul Consiliului Judeţean, Cornel Motoi.
De diferenţă rămân de făcut, mai spune directorul: plombarea gropilor pe drumurile asfaltate şi betonate; întreţinerea drumurilor împietruite prin plombarea cu balast, scarificarea şi reprofilarea lor (din cei 1.042 kilometri de drum judeţean, 153 sunt încă neasfaltaţi); curăţirea şanţurilor din PR şi a şanţurilor de pământ în zonele drumurilor cu pantă, desfundarea şanţurilor de pământ şi a podeţelor tubulare, tăierea cavalierelor în zonele cu pantă etc. Termenul pentru aceste lucrări a fost în contract 31 martie, însă cum nu s-au înregistrat temperaturi constante de peste 10-12 grade Celesius, s-a acordat o prelungire până la mijlocul lunii aprilie.
„Dacă banii nu se pot consuma pentru lucrările pregătitoare la ieşirea din