Intr-o societate aflata in continua evolutie, este mai mult decat neindicat sa ne raportam la generatiile anterioare, in special cand vine vorba de relatii. Pe vremea parintilor nostri, familiile se cladeau pe temeiul altor principii, filozofii si practici de viata, care nu mai au aplicabilitate in prezent.
Fara intentia de a discredita in totalitate modelul generatiilor de acum cateva decenii, Woman's Day face o trecere in revista a principiilor de viata dupa care s-au ghidat, cel mai probabil, parintii fiecaruia dintre noi, dar pe care noi nu ar trebui sa le urmam intocmai si sa le atribuim calitatea unei reusite garantate.
Probabil ca nici nu trebuie sa mai amintim ca, pe vremuri, femeile se maritau devreme, cele mai multe dintre ele imediat dupa finalizarea studiilor. Parintii parintilor nostri se simteau stanjeniti daca fata lor iesea din facultate fara sa aiba inelul de logodna pe deget. Ei bine, in zilele noastre, nu mai este o ciudatenie sa vezi femei de 30 de ani nemaritate, lucru despre care specialistii nu au de spus decat cuvinte de bine, deoarece studiile au aratat ca maturizarea se produce dupa 26 de ani.
Cati dintre noi nu stiu ca, in urma cu cateva decenii, femeia statea acasa si avea grija de copii, iar barbatul era cel care asigura resursele financiare ale familiei?
Desigur, privit din perspectiva unei femei obisnuita cu de munca de birou de zi cu zi, o astfel de experienta este de neconceput. In realitate, putine dintre femeile de cariera din zilele noastre s-ar vedea facand asta. Cu atat mai bine, spun psihologii, deoarece orice individ social evoluat are nevoie sa exercite mai multe roluri - cel de sotie, de parinte, de angajat, voluntar, de persoana cu pasiuni, iar daca nu atinge toate aceste aspecte apar frustrarile.
In cazul generatiilor trecute, atunci cand copiii cresteau si "isi lu