Tega susține că oamenii nu vor avea încotro și vor trebui să semneze
Reprezentanții societății de salubrizare Tega SA au încheiat până acum 4.813 contracte de prestare a serviciilor pentru ridicarea gunoiului menajer, în condițiile în care până în luna aprilie ar trebui încheiate aproximativ 11.000 de astfel de contracte.
În vreme ce oamenii Tega bat din ușă în ușă, având datele de la asociațiile de locatari pentru încheierea contractelor pe numărul de persoane dintr-un apartament, unii locatari au găsit de cuviință că nu mai vor să semneze aceste contracte, din varii motive. Astfel, unii susțin că nu erau mulțumiți oricum de prețurile practicate de Tega – 7 lei lunar pe fiecare persoană, în vreme ce alții invocă argumente juridice pentru a se sustrage obligativității plății. Oricare ar fi situația însă, conducerea Tega nu s-a speriat de refuzul unora de a semna noile contracte și susține că în cele din urmă fiecare va avea un astfel de contract.
„Oamenii vor semna până la urmă, căci nu există alternativă. Vreau să se înțeleagă că vorbim de un serviciu public care are un monopol natural, pentru că nu se permite în localități să fie mai mulți operatori. Sigur că mai sunt și dintre cei care comentează acum sau fac pe șmecherii, mai ales că noi nu putem opri niciun robinet, așa cum pot face cei de la Gospodăria Comunală, de la gaze sau de la Electrica. Dar în cele din urmă fiecare va trebui să plătească și prin noul sistem va fi mai simpu să detectăm rău-platnicii”, a explicat directorul Tega, Toth Birtán Csaba.
Din luna februarie, Tega a schimbat modul de plată a taxei pentru gunoiul menajer. Taxa a rămas aceeași, de 7 lei lunar pe persoană, însă de acum încolo nu va mai fi plătită la asociații ca inclusă în cheltuielile de întreținere, ci va fi colectată o dată la două luni, din ușă în ușă, de reprezentanții societății. Toth Birtán Csaba