Din totalul de 26.500 de plicuri conţinând „user” şi parola necesare pentru plata online a impozitelor şi taxelor locale pentru tot atâţia contribuabili din Zalău, Primăria a reuşit să împartă, în aproape un an, doar aproximativ 160. Informaţia ne-a fost dată ieri, într-o conferinţă de presă, de către primarul Radu Căpîlnaşiu, care spune că nu înţelege reticenţa zălăuanilor faţă de acest sistem de plată online. „Ne aşteptam să vină să îşi ridice aceste credenţiale în special cei plecaţi în străinătate, pentru că în acest fel şi-ar putea plăti dările de oriunde”, spune edilul, admiţând că o bună parte dintre contribuabili nu au încredere, în general, în plăţile electronice. „Înţeleg reţinerea unora faţă de fraude, dar acestea au loc, de regulă, la bancomate. Aici vorbim despre o tranzacţie securizată, prin Ghişeul unic (un sistem online de plată a debitelor către stat), absolut sigur”, explică el.
Primăria Zalău a fost prinsă într-un proiect pilot de includere în acest sistem de plată online, municipalitatea comandând, pentru început, un număr de 26.500 de credenţiale (parolă şi user), cam câţi contribuabili posesori de carduri bancare sunt în oraş. Plicurile cu aceste informaţii au ajuns la Primărie anul trecut în aprilie, de atunci şi până azi doar 160 de zălăuani au trecut să-şi ia plicurile. „Eu îi invit pe zălăuani cel puţin să îşi ridice credenţialele măcar pentru a-şi verifica soldul”, a mai spus primarul.
Din totalul de 26.500 de plicuri conţinând „user” şi parola necesare pentru plata online a impozitelor şi taxelor locale pentru tot atâţia contribuabili din Zalău, Primăria a reuşit să împartă, în aproape un an, doar aproximativ 160. Informaţia ne-a fost dată ieri, într-o conferinţă de presă, de către primarul Radu Căpîlnaşiu, care spune că nu înţelege reticenţa zălăuanilor faţă de acest sistem de plată online. „Ne aşteptam să vină să îşi ridi