Specialiștii în resurse umane sunt nevoiți să citească zilnic zeci de CV-uri. Un procent covârșitor dintre acestea conţin însă greşeli de ortografie, iar multe dintre răspunsurile oferite de candidați sunt de-a dreptul amuzante.
"Dacă ar fi să ne referim la greşeli gramaticale, pot să spun că în 80% dintre CV-uri găsim greşeli gramaticale, dar peste acestea am învăţat să trecem. Cele foarte amuzante sunt între 15-20% din totalul CV-urilor", spune Liliana Graure, specialit resurse umane.
Şi nu ai cum să nu zâmbeşti atunci când citeşti într-un CV destăinuri de genul:
"Am avut parte de multe realizări şi împliniri în această perioadă, dar şi multe dezamăgiri...nu are rost să exemplificăm. Ce a fost a fost nu mai contează decât viitorul!!!!"
"Nu am dat nicio dată examen pentru diploma de bac, deoarece la terminarea liceului am plecat în armată şi după aceea nu am mai dat. Oricum şcoala de mecanici nu are nicio relevanţă în vânzări"
"Nu am studii superioare, dar aș vrea să pot demonstra în firma dumneavoastră că nu sunt cu nimic mai prejos decât cei cu o diplomă în plus"
Uneori, răspunsurile candidaţilor la diferite întrebări sunt mult prea sincere. De exemplu, la întrebarea "Unde vă vedeţi peste 5 ani? unul dintre răspunsuri a fost "În poziţia de director de vânzări. (cel puţin)". Sau, întrebată "Care este cel mai mare vis pe care îl aveţi?" o altă persoană a răspuns: "visul meu e să perfecţionez o tehnică de vânzare". Și la întrebarea "Care credeţi că este job-ul care vi s-ar potrivi?" unul dintre răspunsuri iese în evidenţă: "super vizor".
Specialiştii în domeniu au şi o explicaţie. "Cei cu greşeli de ortografie, majoritatea nu sunt atenţi, majoritatea îl completează, nu se mai uită peste el. Cei foarte sinceri, în dorinţa lor de a fi sinceri şi în CV, trec anumite lucruri care nu ar avea ce să caute acolo, dar ei sunt sinceri şi vor