Cancerul este boala care sperie cel mai mult omenirea şi care se răspândeşte din ce în ce mai mult, însă puţini ştiu că cele mai puternice alimente anticancer sunt la îndemâna fiecăruia: legumele. Vezi în continuare ce proprietăţi curative are fiecare, potrivit Rador.
Usturoiul – substanţa de bază din usturoi, alicina, stimulează imunitatea – capacitatea organismului de a se proteja împotriva oricăror factori de agresiune, inclusiv de atacul celulelor. Membri ai aceleiaşi familii numite ştiinţific Allium, prazul şi ceapa fac şi ele parte din grupul de legume care ajută la diminuarea riscului de a dezvolta cancerul de stomac, de colon şi de prostată. În schimb, aceste alimente sunt ineficiente în prevenţia şi tratamentul cancerului mamar şi a celui pulmonar.
Morcovii – sunt bogaţi în betacaroten, un antioxidant foarte puternic, ce protejează organismul împotriva cancerului pulmonar, de stomac şi de prostată. Eficienţa lor încetează dacă boala s-a instalat deja şi a ajuns într-un stadiu avansat.
Varza – conţine indole-3-carbinol, o substanţă care luptă şi protejează împotriva cancerului. Broccoli conţine enzime de glucorafanină, care protejează organismul de dezvoltarea cancerului rectal şi a celui de colon.
Roşiile – sunt o sursă bogată de vitamina C (care fortifică organismul) şi de licopen, un antioxidant important care protejează organismul de diferite tipuri de celule canceroase (mai puţin cele care declanşează cancerul de vezică şi cel mamar). În plus, potrivit Rador, sucul de roşii este un remediu comparabil cu medicamentele dacă aveţi colesterolul prea mare. Pentru ca licopenul să-şi facă efectul, specialiştii recomandă să se consume zilnic o ceşcuţă cu suc de roşii sau un bol cu supă. Atenţie, optaţi pentru produsele naturale, făcute în casă şi evitaţi sosurile care conţin conservanţi şi adaosuri de zahăr @N