În a doua săptămână de proteste numărul celor care îşi exprimă nemulţumirea în stradă cu privire la neplata salariilor compesatorii la Mechel Câmpia Turzii, rămâne constant.
Şi astăzi aproximativ 100 de persoane au protestat în faţa combinatului faţă de atitudinea conducerii combinatului de-ai ignora în continuare şi a nu le oferi drepturile care li se cuvin, respectiv acordarea salariilor compensatorii. Oamenii au decis să reia protestele şi în această săptămână după ce conducerea Mechel Câmpia Turzii a propus plata eşalonată pe trei luni a salariilor compensatorii şi ca foştii angajaţi să taie utilaje casate pentru a le vinde la fier vechi pentru banii aferenţi acelor plăţi, disponibilizaţii fiind nemulţumiţi de această soluţie.
Oamenii au redactat un memoriu care cuprinde nemulţumirile lor, pe care îl vor înainta autorităţilor. Ei spun că acest manifest reprezintă un strigăt al unor cetăţeni umiliţi în propria ţară de către cei care ar trebui să le apere drepturile.
Astăzi autorităţile locale s-au întâlnit cu conducerea administraţiei judeţene în încercarea de-a soluţiona conflictul de la combinatul metalurgic, o nouă tentativă de reconciliere a părţilor implicate.
Între timp, primarul Radu Hanga a recunoscut că la întâlnirea avută cu noua conducere Mechel nu s-a ajuns la nici un rezultat, cea mai bună soluţie în opinia sa pentru ca oamenii să-şi primească banii restanţi, fiind vânzarea la fier vechi a unor bunuri ale societăţii... "cele care nu mai pot fi utilizate în activitatea de producţie".
În a doua săptămână de proteste numărul celor care îşi exprimă nemulţumirea în stradă cu privire la neplata salariilor compesatorii la Mechel Câmpia Turzii, rămâne constant.
Şi astăzi aproximativ 100 de persoane au protestat în faţa combinatului faţă de atitudinea conducerii combinatului de-ai ignora în continuare şi a