Celebrul actor crede că artistul trebuie să ofere un anumit tip de satisfacţie celor care îl privesc pe scenă. Astă-seară, de la 20.30, Bendeac va da o mostră de talent telespectatorilor Antenei 1, în spectacolul de teatru TV „Doctori de femei“.
Mihai Bendeac suferă de o formă de nebunie frumoasă, proprie artistului care-şi urmează până în pânzele albe visul obsesiv: acela de a aduce teatrul TV în prime time. A stat şase luni în recluziune, nu a câştigat niciun ban şi a ieşit din singurătatea fiinţei lui – da, Mihai Bendeac este un bărbat de 30 de ani, celebru, talentat, foarte bine plătit, dar cumplit de singur – doar ca să încerce să-i convingă pe greii din televiziuni, cei care gândesc în cifre de audienţă, că spectacolele de teatru TV, mai ales cele de comedie, pot fi un pariu profitabil.
Interviul cu actorul Mihai Bendeac a avut loc într-o după-amiază de început de martie, la Teatrul de Comedie, în cabina sa, în pauza repetiţiilor spectacolului „Doctori de femei“. În câteva rânduri, pe scenă, a provocat involuntar hohote de râs, la replici proprii, neincluse în scenariu, iar în timpul interviului, furat de discuţie, a improvizat personaje imaginare, personaje colective şi, probabil, personajul propriei vieţi.
Mihai Bendeac chiar este o figură. Îţi spune la început că se fereşte să dea interviuri, pentru că, zice el, este timid „ca o fată mare“, apoi acceptă, din generozitate sau din politeţe pentru jurnalistul de sex feminin care l-a aşteptat o oră, în sală. În ţinută lejeră, purtând ochelari cu rame groase, de hipster, poate fi confundat cu un tip desprins din cotidian, dintre cei care merg agale prin Centrul Vechi, aflat la ani-lumină de personajele pe care le-a interpretat în „A douăsprezecea noapte“, „Leonce şi Lena“, „Doi tineri din Verona“ sau „Doi pe o bancă“.
Din primele fraze, îţi dai seama că, la el, ideea cu „Teatrul TV“ a deve