Instituția Prefectului Județul Constanța a transmis presei o informare referitoare la activitatea întreprinsă de instituțiile publice cu competențe în domeniul calității alimentelor. Pentru informarea corectă şi completă a cetăţenilor vă prezentăm textul integral al documentului respectiv:
,,Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa, în perioada 01.02.2013 – 12.03.2013, prin personalul de specialitate angajat, a efectuat controale în: 121 unităţi de procesare carne şi produse din carne, 5 exploataţii comerciale pentru creşterea bovinelor, 2 exploataţii comerciale pentru creşterea ovinelor, 5 exploataţii comerciale pentru creşterea suinelor, 5 exploataţii comerciale pentru creşterea găinilor ouătoare, 2 exploataţii comerciale pentru creşterea puilor broiler, 5 ferme – pentru verificarea circulaţiei medicamentelor veterinare în
circuit închis şi 19 farmacii şi depozite produse medicinale veterinare
pentru verificarea circulaţiei medicamentelor veterinare în circuit
deschis. De asemenea, în perioada 08.03.2013 – 12.03.2013 s-au recoltat şi verificat probe de lapte conform dispoziţiilor emise de Autoritatea
Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor de la
fermele şi unităţile de procesare înregistrate şi autorizate aflate pe
teritoriul judeţului Constanţa, rezultatele analizelor de laborator
efectuate de I.I.S.P.V. Bucureşti urmând a fi comunicate de Autoritatea
Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.
Instituția Prefectului Judeţul Constanţa, pentru a evita apariţia unor
fenomene de panică în rândul consumatorilor cu privire la sacrificările
ilegale de animale, a dispus verificări la nivelul tuturor Consiliilor
Locale de pe teritoriul administrativ al judeţului Constanţa în vederea
identificării unor eventuale zone d