Guvernul urmează să avizeze un memorandum privind constatarea încetării dreptului de administrare al Ministerului Dezvoltării asupra cazinoului din Constanţa.
Documentul privind administrarea Cazinoului Constanţa este introdus pe lista actelor normative pregătite pentru şedinţa de miercuri, 13 martie. Conform mediafax, cazinoul a fost preluat, la 31 august 2011, de către Minister de la Consiliul Local al Primăriei din Constanţa, cu scopul de a fi reabilitat, ulterior urmând să revină în administrarea autorităţii locale.
Reabilitarea ar fi trebuit să înceapă în maximum un an de la preluare şi să nu dureze mai mult de trei ani. În toamna anului trecut, Ministerul a anunţat însă că a decis să transfere cazinoul din Constanţa în administrarea primăriei, întrucât nu are fonduri pentru reabilitarea clădirii, iar termenul de începere a lucrărilor a fost depăşit.
Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a spus atunci că doreşte organizarea unei licitaţii internaţionale pentru a vinde cazinoul, iar după două luni a anunţat că vrea realizarea unui parteneriat public-privat cu o firmă interesată de reabilitatea acestui monument şi de folosirea acestuia pentru jocurile de noroc. În luna februarie 2013, Mazăre a anunţat că acest monument
Săptămână trecută, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicușor Constantinescu , a anunţat că o finanţare în valoare de 10 milioane euro din bani europeni a fost aprobată pentru reabilitarea cazinoului şi a menţionat că, cel mai probabil, reabilitarea ar putea începe într-un an, după parcurgerea tuturor etapelor.
Guvernul urmează să avizeze un memorandum privind constatarea încetării dreptului de administrare al Ministerului Dezvoltării asupra cazinoului din Constanţa.
Documentul privind administrarea Cazinoului Constanţa este introdus pe lista actelor normative pregătite pentru şedinţa de miercuri, 13 martie