Un nou concept lansat de nutriţionişti: poţi slăbi consumând alimente cu „calorii negative”. Pe lista acestor alimente se regăsesc legume şi fructe, dar şi anumite condimente sau băuturi.
Citeste si Lămâia te ajută să slăbeşti sănătos
Caloriile negative” sunt acele calorii care ard mai multă energie în timpul procesului de digestie decât numărul de calorii pe care le conţin chiar ele, ajutând astfel la diminuarea ţesutului adipos. Cu o alimentaţie bazată pe fructe şi legume care nu îngraşă, putem slăbi repede şi sănătos, deoarece îi oferim organismului cantitatea necesară de vitamine, minerale şi fibre. În plus, o alimentaţie bazată pe alimente cu „calorii negative” este o modalitate sigură de a elimina toxinele din organism, ca şi în cazul unei cure de detoxifiere.
Citeste si 3 lucruri necesare pentru a scăpa de grăsimea abdominală
Alimentele cu „calorii negative” conţin aproximativ 90% apă, foarte puţine proteine, o cantitate foarte mică de hidrocarbonaţi, foarte multe vitamine şi minerale şi zero grăsimi. Valoarea calorică variază între 25 şi 100 de calorii/ 100 de grame. Nutriţioniştii ne recomandă să le consumăm la mesele zilnice, în proporţie de 25%.
Citeste si 7 alimente care te ajută să slăbeşti
Legume
Pe lista legumelor ce conţin „calorii negative” se află: conopida, varza dulce, broccoli, ardeii graşi şi iuţi, castraveţii, roşiile, ridichiile negre, ridichiile de lună, mazărea, vinetele, sparanghelul, ţelina, sfecla, andivele, dovleceii, fasolea verde, morcovii, ceapa, prazul, usturoiul, spanacul şi salata verde. Aşadar, include în fiecare meniu cantităţi mici din aceste legume. Consumă înainte de fiecare masă o salată de crudităţi cu legume specifice zonei în care trăieşti.
Citeste si Alimente care păcălesc foamea
Fructe
Fructele care conţin „calorii negative