Radu Matei este, din vara anului trecut, consilier PNL în cadrul Consiliului Local Municipal Constanţa. Este absolvent al Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân”, al Universităţii Politehnice Bucureşti şi, ulterior, al Universităţii din Haga - Administraţie Publică Europeană. La Oslo, liberalul a urmat cursuri de Finanţe Internaţionale şi Drept Public European, iar în Londra a făcut un master în Antropologie şi politici culturale.
Timp ce şase luni, a fost asistentul unui europarlamentar la Parlamentul European şi, mai apoi, consilier în Ministerul Culturii.
Ce înseamnă convieţuirea unui partid istoric de dreapta, care obişnuia să fie un partid al elitelor, cu unul de stânga, al maselor? Cât va mai funcţiona USL? Care este relaţia dintre social democraţi şi liberali în interiorul USL Constanţa? Se mai defineşte PNL-ul ca un partid de dreapta?
Discutăm despre aceste subiecte cu Radu Matei mâine, de la ora 11.00, în cadrul unui interviu online, în direct pe www.ziuaconstanta.ro.
Aşteptăm întrebările dumneavoastră prin formularul de comentarii de la sfârşitul articolului sau la adresa interviu@ziuact.ro.
Realizator: Ada CODAU
Nota redacţiei: Pentru a păstra coerenţa şi relevanţa discuţiei, nu vom valida comentariile care nu se referă la temele anunţate, care nu conţin întrebări sau care constau în atacuri la persoană.
Intrebările redacţiei:
1. Crin Antonescu şi Liviu Dragnea au avut, în urmă cu câteva zile, un schimb de replici dure, pornind de la recentul „transfer” al prim-vicepreşedintelui PDL, Mihai Stănişoară, la PNL. Liderului PNL i s-a reproşat faptul că unitatea USL are de suferit în urma primirii de membri de la PDL. Există riscul unei instabilităţi în interiorul USL?
În orice mariaj există disensiuni, dar asta nu înseamnă ca se ajunge la divorţ dintr-o simplă ceartă. USL