Primul city-manager din istoria Timișoarei a fost desemnat miercuri, în persoana lui Sorin Drăgoi, un om de afaceri care în urmă cu câțiva ani a lăsat Bucureștiul și s-a mutat la Timișoara. El a obținut media 9,36 la concurs.
Inginer ca formare, Drăgoi a devenit, anul trecut, unul dintre cei patru consilieri personali ai primarului Nicolae Robu, pe probleme administrație. Pentru postul de city-manager inițial și-au mai anunțat candidatorile alți doi absolvenți de Politehnică, care însă au fost respinși. Unul a picat proba dosarelor, iar al doilea, marți, nu a reușit, la examenul scris, să treacă de proba de legislație. La proba orală de miercuri, Drăgoi s-a prezentat exemplar și a răspuns întrebărilor comisiei în română și engleză.
Drăgoi a declarat că, în ciuda tuturor speculaţiilor, nu a fost un concurs uşor.
În ceea ce priveşte principalele obiective în care se va lansa ca city-manager, Sorin Drăgoi spune că se va concentra pe atragerea de fonduri pentru municipiu, pe înfrumuseţarea oraşului și pe eficientizarea birocrației din administrația publică locală. ”Primul lucru pe care vreau să-l fac este să stabilim un circuit al documentelor în Primăria Timișoara pentru a scurta timpul de reacție a muncipalității la problemele simplilor cetățeni și a oamenilor de afaceri. Iar cel de-al doilea obiectiv este atragerea de fonduri pentru finanțarea proiectelor importante ale Timișoarei”, a declarat noul city-manager al Timișoarei.
Prin ocuparea postului de administrator al orașului, urbea de pe Bega se alătură unui trend european care se regăsește, în unele cazuri de ani buni, în orașe și municipii din țară. Iași, Arad, Baia Mare, Câmpia Turzii sau sectorul 3 din București sunt câteva exemple.