Dacă nu ţi-ai găsit încă jumătatea, de vină poate fi un anumit tip de comportament pe care îl afişezi, stilul vestimentar sau, pur şi simplu, înaintarea în vârstă.
Elise Sax, autoarea romanului „An Affair to Dismember“, explică pentru publicaţia „The Huffington Post“ care sunt cele mai frecvente motive pentru care găsirea unui partener de viaţă este o provocare pentru unele persoane:
1. Nu acorzi importanţă aspectului. Aceasta pare să fie un motiv important pentru care petreci dimineţile de weekend fără companie. „Ce porţi în secunda aceasta? Pantaloni de yoga sau pijamale? Aşa nu vei capta atenţia nimănui. Uneori, oamenii au nevoie de ajutor pentru a vedea frumuseţea interioară. Iubitul/iubita perfect ar trebui să fie capabil/ă să ne vadă frumuseţea şi să nu fie nevoie să apelăm la artificii, dar, uneori, trebuie să îi atragem atenţia că suntem irezistibili“, crede Elise Sax.
2. Ai îmbătrânit. O vârstă înaintată înseamnă riduri, cearcăne mari şi celulită, adică un aspect fizic nu tocmai atrăgător. Realitatea este că sunt puţini cei implicaţi într-o relaţie serioasă în jurul vârstei de 20 de ani. Odată cu vârsta vin, de regulă, maturitatea şi inteligenţa, două calităţi apreciate la un partener. „Vârsta este doar în minte. Dacă te comporţi ca un bătrân, te vei simţi bătrân. Dacă te comporţi tinereşte, te vei simţi tânăr. Nu încurajez adulţii la gesturi extreme, cum ar fi să-şi cumpere un skateboard. Pur şi simplu, îi îndemn să fie plini de vitalitate, iar cei din jur îi vor percepe altfel“, mai spune specialistul în relaţii.
3. Faci alegeri nepotrivite. O viaţă sentimentală reuşită este rezultatul deciziilor pe care oamenii le iau. „Ai ales persoana nepotrivită? Ai repetat în mod constant această greşeală, spunând da atunci când ar fi trebuit să refuzi? Dacă un bărbat te dezamăgeşte mai des decât îţi oferă momente frumoase, atunci este c