România se vede din nou implicată într-un scandal alimentar. După carnea de cal şi laptele contaminat cu aflatoxină vine un nou caz care afectează credibilitatea producătorilor români de produse agro-alimentare.
Fără a declara cantitatea exportată în Germania, autorităţile au specificat că un lot de carne este suspectat că ar conţine substanţe nocive (este vorba de reziduri de antibiotice).
Scandalul pieptului de curcan toxic a izbucnit în urma plângerii părţii germane.
„Trebuie să identificăm lotul. Este un lot de carne de curcan provenit din România. Între 4-7 zile putem spune mai multe. Nu avem informaţii că această carne este şi pe piaţa din România. Informaţia a venit din Germania. Vom face o anchetă”, a declarat vicepreşedinte ANSVSA, Vladimir Mănăstireanu.
Preşedintele ANSVSA, Mihai Ţurcanu, a fost demis în aceeaşi zi din cauza bâlbâielilor din ultimele săptămâni în privinţa scandalului cărnii de cal exportată drept carne de vită şi în ceea ce priveşte laptele cu aflatoxină.
Producătorii români din industria agro-alimentară s-au plâns public de declaraţiile lui Mihai Ţurcanu care a făcut declaraţii pripite care ar fi generat o stare de suspiciune faţă de produsele autohtone. S-ar putea sa iti placa si: O firmă din Blaj este acuzată că a vândut carne de cal cu etichete false 280 de locuri de muncă în Germania pentru români 280 de locuri de muncă în Germania pentru români LSRS organizează întâlnirea tinerilor români de pretutindeni
România se vede din nou implicată într-un scandal alimentar. După carnea de cal şi laptele contaminat cu aflatoxină vine un nou caz care afectează credibilitatea producătorilor români de produse agro-alimentare.
Fără a declara cantitatea exportată în Germania, autorităţile au specificat că un lot de carne este suspectat că ar conţine substanţe nocive (este vorba de reziduri de antibiotice). @N_P