Una dintre promisiunile cele mai populare are noului primar, în campania electorală de anul trecut, a fost înlăturarea "acvariului", construcţia de sticlă şi metal din centrul oraşului. Clădirea a fost demolată, însă păsuirea oferite proprietarilor va fi prelungită.
Proprietarul "acvariului", firma SC Art SRL, este proprietarul pasajului subteran din Piaţa Operei, inclusiv intrările şi ieşirile. Acum aproape 10 ani, firma a luat în concesiune şi terenul de deasupra pasajului şi a cerut autorizaţie de construcţie pentru amenajarea intrărilor în pasaj şi a accesului la toaletele publice aferente. Autorizaţia a fost emisă de Consiliul Judeţean Timiş, sub semnătura fostului preşedinte Dan Ioan Şipoş. Aşa a apărut construcţia de sticlă care a găzdui un restaurant, un bar, şi mai multe magazine mici, ca o amenajare a uneia dintre intrările în subteran.
Fosta administraţie a încercat, timp de aproape opt ani, fără succes, să demoleze contrucţia din metal şi sticlă, însă au fost blocaţi de fiecare dată în instanţă. În cele din urmă, în iulie anul trecut, imediat după "schimbarea gărzii" de la Primărie, contractul de concesiune menţinut valabil prin tribunale a expirat. Cu toate acestea, construcţia a rezistat cu brio, la fel ca şi afacerile care funcţionau în interior, până în decembrie 2012, când primarul Nicolae Robu a scos, simbolic, primul şurub din scheletul de metal.
În schimbul "acvariului", proprietarii urmează să primească schimb trei terenuri în Timişoara, unul pe strada Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, de 3.600 de metri pătraţi, unul la intersecţia Bogdăneştilor cu Cetăţii (3.200 mp) şi unul central, în Piaţa 700, de 1.253 mp.
În decembrie anul trecut, Consiliul Local a aprobat o hotărâre care dădea firmelor care deţin "acvariul" 90 de zile pentru a curăţa zona şi a se muta pe terenurile oferite la schimb de Prim