Mihai George Szekely a fost condamnat definitiv la opt ani de închisoare cu executare de către Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) pentru trafic de droguri de risc şi de mare risc şi deţinere de droguri de risc şi de mare risc pentru consum propriu.
Szekely, alături de mama sa, farmacista Georgeta Szekely, a înfiinţat două laboratoare de producere a drogurilor în judeţele Cluj şi Sălaj şi a pus bazele unei reţele de distribuţie a stupefiantelor. Mama acestuia, Georgeta Szekely, s-a ales cu 3 ani de închisoare cu suspendare, potrivit Biroului de Presă al ÎCCJ. Judecătorii de la Înalta Curte a respins pe 7 martie recursul înaintat de avocatul familiei Szekely. În fața instanței, mama tânărului s-a dezis de acțiunile fiului ei, afirmând că ea a încercat să-i oprească activitatea pe care acesta o desfășura.
Mihai Szekely împreună cu mama sa, Georgeta Szekely, o farmacistă din Cluj-Napoca, au fost reținuți în octombrie 2010 după o acțiune a procurorilor DIICOT. Aceștia au descoperit două laboratoare de producere a drogurilor în valoare de 500.000 de euro. În plus, politistii au mai gasit în Cluj şi Zalău 10 kilograme de droguri de risc si mare risc. Procurorii DIICOT Cluj au stabilit faptul ca Georgeta Szekely, de 54 de ani, având calificarea de chimist, și Mihai Szekely, de 23 de ani, au înfiinţat un laborator de producere de droguri, în diferite spaţii aparţinând familiei, utilizând intrumente empirice, respectiv ustensile casnice. Unul din cele două laboratoare funcţiona în localitatea sălăjeană Chendremal.
Membrii reţelei foloseau diferite utilaje de producere a drogurilor, chiar şi un aparat cu ajutorul căruia se produceau comprimate Ecstasy. În majoritatea cazurilor, comprimatele Ecstasy ajungeau la membrii reţelei din străinătate. Utilajele „asigurau producerea unor cantităţi însemnate de droguri, fără a fi nevoie de implicarea în mod dir