Cea de-a două ediţie a show-ului „MasterChef“ a adus în faţa celor trei membri ai juriului – înarmaţi şi de această dată cu doza de ironie fidel copiată de la omologii lor internaţionali – concurenţi mai bine sau mai slab pregătiţi. N-au lipsit nici de această dată criticile, farfuriile şi tacâmurile trântite, concurenţii care acceptau cu seninul „da, chef“ chiar şi insultele, dar nici participanţii bine pregătiţi.
La fel ca la săptămâna trecută, telespectatorii din mediul urban au preferat iataganul lui Suleyman Magnificul în locul cuţitelor de chef. Astfel, marţi seara, Kanal D s-a situat pe locul 1 în topul audientelor la nivelul publicului urban, cu 9,8 rating şi o cotă de piaţă de 19,7%, conform datelor furnizate de Kantar Media, fiind urmărit, în medie, pe minut, de 1.729.000 de telespectatori. Pro TV s-a clasat pe locul 2, cu 8,2 rating, iar pe locul 3 Antena 1, cu 3,7 rating. Şi la nivel naţional Kanal D a fost lider de audienţă, cu 13,3 puncte de rating.
Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu şi Florin Dumitrescu au avut din nou parte de un spectacol oferit de concurenţi foarte diferiţi. Laura Arnold, o scenaristă care a venit la preselecţie însoţită de soţul ei, un taiwanez mai tânăr decât ea, a reuşit să impresioneze cu un preparat exotic: barcă de andivă belgiană cu mango de chutney şi piept de pui afumat în ceai verde.
Cu o cultură gastronomică „hrănită“ de numeroasele vizite în toate colţurile lumii, Laura a demonstrat că ştie să jongleze cu ingrediente exotice şi că stăpâneşte foarte bine arta detaliilor culinare. „Sunt gelos că soţul tău mănâncă în fiecare zi o astfel de mâncare“, i-a spus Florin Dumitrescu.
Victor Nemeş, un bucureştean de 35 de ani, de profesie pilot, a pregătit o farfurie de paste de casă, cu chilli şi creveţi. Căsătorit şi tată a doi copii, dintre care unul este adoptat din Cambodgia, unde a ajuns cu diverse proi