Stephen Wolfram, cercetătorul britanic din spatele proiectelor Mathematica şi Wolfram Alpha, a anunţat în cadrul conferinţei SXSW că algoritmii de calcul impresionanţi din spatele acestor servicii vor cunoaşte îmbunătăţiri radicale în viitorul apropiat, acestea urmând să beneficieze de o predicţie care va simplifica utilizarea lor.
Cel mai faimos produs care foloseşte algoritmii Wolfram Alpha este asistentul vocal Siri de la Apple, însă compania oferă o gamă largă de aplicaţii pentru platformele mobile care permit utilizarea, generică sau specializată, a serviciilor sale, notează portalul go4it.ro. Toate aceste produse au însă o mare problemă: sunt cam dificil de utilizat deoarece utilizatorii nu ştiu întotdeauna cu exactitate ce vor să afle. Pentru a trece de acest handicap ergonomic, Stephen Wolfram a anunţat că Wolfram Alpha va primi o serie de rutine software pentru analiza datelor specificate sau introduse de utilizatori, acestea permiţându-i să prevadă întrebările pe care aceştia le vor formula şi să ofere răspunsuri fără a necesita utilizarea unei sintaxe greoaie.
Un exemplu dat de Stephen Wolfram este cel al aplicaţiilor de realitate augmentată, care vor putea analiza mediul înconjurător, recunoaşte punctele de interes din jur şi vor putea oferi date suplimentare despre acestea. Alte utilizări vor fi mai puţin spectaculoase, cum ar fi analiza automată a datelor dintr-o foaie de calcul tabelar aleasă de utilizator, însă toate fac parte din aceeaşi campanie de implicare a modului de utilizare a serviciului.
Toate aceste opţiuni vor fi lansate în viitorul apropiat în cadrul aplicaţiilor pentru terminale mobile sub forma unui abonament. Odată cu această actualizare, şi platforma Mathematica va fi disponibilă prin intermediul unor aplicaţii pe terminale mobile.
Stephen Wolfram, cercetătorul britanic din spatele proiectelor Mathematica şi W