Radu Stroe Foto: AGERPRESPolitistii urmariti penal pot ocupa functii de conducere in ministerul de Interne, dupa ce ministrul Radu Stroe a coborat standardele de integritate. Printr-un ordin dat la inceputul lunii februarie, ministrul Stroe a modificat Ghidul carierei politistului si cadrelor militare, eliminand una din conditiile minime obligatorii pentru ocuparea unor functii de conducere in sistem, si anume ca politistii si cadrele militare "sa nu se afle in curs de urmarire penala". Stroe a semnat ordinul pe 4 februarie, adica la doar 5 zile dupa Raportul MCV dur al Comisiei Europene, si in pline negocieri pentru intrarea in Schengen. La cateva saptamani dupa ordinul lui Stroe, a fost numit sef al corpului de control din ministerul de interne chestorul Constantin Manoloiu, urmarit penal in dosarul referendumului. Ministrul Stroe nu a raspuns solicitarii HotNews de a explica motivele care au stat la baza modificarii Ghidului carierei politistului.
Citeste aici raspunsul MAI
Context: Reamintim ca Romania a renuntat sa mai ceara in Consiliul JAI de saptamana trecuta stabilirea unei date certe pentru aderarea la Schengen dupa ce ministrul german de Interne a declarat ca tara sa se opune din cauza problemelor in justitie si legate de respectarea statului de drept. Pozitia Germaniei a fost sustinuta de Finlanda.
Ministrul de interne Radu Stroe a comentat ironic decizia Germaniei privind aderarea Romaniei la Schengen: "Germania a pierdut ocazia sa taca"
Intrebarile adresate ministrului Radu Stroe vineri, 8 martie 2012:
In baza legii 544 privind liberul acces la informatii publice, va rugam sa ne comunicati motivele care au stat la baza emiterii ordinului 13 din data de 4 februarie 2013, publicat in MOF nr 74 din 5 februarie, prin care au fost aborgate o serie de prevederi din Ghidului carierei politistilor si cadrelor milita