După 50 de ani de la prima generație de elevi, profesoara Lidia Corduneanu este mândră de fiecare dintre cei cărora le-a transmis dorința de a reuși în viață. Cărțile, prietenii și amintirile sunt bogăția unei vieți dedicate de Lidia Corduneanu performanței.
Timpul petrecut la catedră de Lidia Corduneanu se măsoară în generații. Cu toate că au trecut mai bine de 20 de ani de când a părăsit școala, iar de la prima generație de elevi care i-a ieșit din mână sunt mai bine de 50 de ani, și-i amintește foarte bine pe toți elevii. Toate generațiile s-au strâns în fotografii și albume pe care le răsfoiește cu plăcere, amintindu-și câte ceva despre fiecare chip. Profesoara Lidia Corduneanu poate spune cu mândrie că nu prea există instituție în care un fost elev al ei să nu ocupe sau să nu fi ocupat, într-o perioadă, o funcție de conducere: fostul primar al Romanului, Dan Cărpușor, i-a fost elev, ca și Sorin și Andrei Dimitriu, foști miniștri, unul director al Camerei de Comerț și Industrie , fratele geamăn director al Filarmonicii “George Enescu”. Reputatul economist Vasile Rugină, profesoara Daniela Suman, fost director al Colegiului Național “Roman-Vodă”, sunt doar câteva exemple din lunga listă de foști elevi ai profesoarei Lidia Corduneanu. Oameni asupra cărora și-a pus amprenta personală, predându-le, dincolo de lecțiile din manual, și lecția reușitei în viață, a demnității și a ambiției.
“Se spune despre pensionari că pot fi bogați sau săraci. Eu mă consider foarte bogată. Sunt bogată în cărți, în prieteni și, mai ales, în amintiri”, rezumă Lidia Corduneanu o viață împlinită.
Este destul să pronunți un nume, ca fosta profesoară să privească o fotografie și amănuntele să vină de la sine: promoția din care făcea parte, banca în care stătea fiecare, ce note au luat la admiterea la facultate sau cum veneau duminica cu măturica și fărașul să