Corpul de Control al Ministerului de Interne a dispus, după verificarea făcută la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, atragerea atenţiei faţă de inspectorul şef Viorel Caragea, dar şi pentru alţi 24 de poliţişti. Corpul de control al ministrului a venit la Gorj în urma unor sesizări care s-au dovedit întemeiate. Neîndeplinirea sarcinilor de serviciu, dar şi abaterile disciplinare au stat la baza sancţiunii.
Ministerul de Interne a răspuns, în final, solicitării ziarului Pandurul, referitor la verificarea făcută la începutul anului, la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, de către Corpul de Control al MAI. Pe scurt, inspectorul şef Viorel Caragea, dar şi alţi 24 de ofiţeri au fost atenţionaţi de superiori pentru că nu au îndeplinit o serie de atribuţii de serviciu. „Vă comunicăm faptul că, în urma controlului tematic efectuat la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj, conducerea ministerului a dispus pentru 25 de ofiţeri din cadrul I.P.J. Gorj, printre care şi şeful inspectoratului, “atragerea atenţiei” pentru neîndeplinirea, în condiţii corespunzătoare, a unor atribuţii de serviciu şi pentru evitarea săvârşirii, pe viitor, a unor abateri disciplinare“, transmite Biroul de Presă al MAI. Din păcate, biroul de presă nu a oferit mai multe detalii cu privire la abaterile constatate.
În acelaşi timp, la nivel central a izbucnit un nou scandal. Poliţiştii urmăriţi penal pot ocupa funcţii de conducere in Ministerul de Interne, după ce ministrul Radu Stroe a coborât standardele de integritate. Printr-un ordin dat în februarie, ministrul MAI Radu Stroe a modificat Ghidul carierei poliţistului si cadrelor militare, eliminând una din condiţiile minime obligatorii pentru ocuparea unor funcţii de conducere in sistem, si anume ca poliţiştii si cadrele militare "să nu se afle în curs de urmărire penală". La câteva săptămâni după ordinul lui Stroe,