Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, sugerează într-un interviu la RFI că noţiunea de Dumnezeu sau cea de popor creştin nu trebuie introduse în Constituţie. Vicepreşedintele PSD spune că "oamenii nu vor fi mai pioşi, dacă-l trecem pe Dumnezeu în Constituţie".
Sinodul mitropolitan al Moldovei şi Bucovinei a hotărât iniţierea unor acţiuni de sensibilizare a oficialităţilor, în sensul introducerii în viitoarea Constituţie a unor articole care să facă referire la numele lui Dumnezeu sau care să sublinieze rolul familiei în societate.
Gheorghe Nichita afirmă că este un om credincios, dar nu crede că noţiunea de Dumnezeu trebuie inclusă în Constituţie: "Nu pentru asta ne-am propus noi să modificăm Constituţia (...). Dumnezeu, dacă-l ai în suflet şi dacă ştii să mergi la biserică, să-l regăseşti şi acolo şi dacă eşti creştin, nu trebuie să fie neapărat trecut în Constituţie. Credeţi că dacă o să trecem în Constituţie pe Dumnezeu, ceilalţi o să se oprească fiecare pe stradă, să-şi facă cruce, să fie mai pioşi sau să fie mai smeriţi? Eu cred că poporul, dacă-l lăsăm liber să aleagă singur şi să meargă la biserică, aşa cum a fost şi până acum, merge mai bine şi mai liniştit decât dacă i se cere".
"Suntem creştini în majoritate, în totalitate, aproape, dar nu poţi să-i ceri altuia care are o anumită opţiune să nu aibă", declară vicepreşedintele PSD. Ce spun PNL şi PSD despre prezenţa lui Dumnezeu în Constituţie?
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat miercuri că România va rămâne un stat laic, iar o eventuală propunere pentru trecerea numelui lui Dumnezeu în Constituţie este "destul de discutabilă", însă o astfel de propunere va fi supusă discuţiei, dacă va exista.
Deputatul PNL, Petre Roman, a afirmat că ar trebui să se găsească o formulă de compromis în ceea ce priveşte caracterul de stat laic al României şi credinţa în Dumn