Viitoarele capitale ale regiunilor nu vor fi stabilite în funcţie de care oraş e mai frumos, ci se doreşte ca în fiecare actuală reşedinţă de judeţ să fie câte o instituţie regională, a afirmat Vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice Dragnea, la dezbaterea organizată de Societatea Academica din Romania la Reprezentanţa Comisiei Europene, scrie Mediafax. El a arătat că "se lucrează" la acest model de distribuţie a viitoarelor instituţii regionale. "Să sperăm că va aduce mai multe beneficii, pentru că e important ca fiecare comunitate să aibă sentimentul că are posibilitatea să beneficieze de avantajele regionalizării", a menţionat el. De asemenea, el a arătat că se va alege varianta finală din mai multe modele de regionalizare, care vor fi elaborate "matematic", prin alcătuirea unor criterii stabilite de minister prin trei grupuri de lucru, constituite la nivel de specialişti, din aleşi locali şi parlamentari, precum şi societatea civilă. Totodată, ministrul a arătat că nu se va începe reforma regionalizării nici prin desfiinţarea de comune, pentru că aceasta "va speria populaţia", ci după 2014 se va încerca o stimulare a formării unor asocieri de trei-patru comune.
Ministrul a mai spus că, dacă reforma regionalizării nu va fi finalizată în 2013, o altă nouă oportunitate va fi abia în 2020, deoarece trebuie corelată cu acreditarea la Comisia Europeană a programelor operaţionale, strategiilor şi instituţiilor aferente absorbţiei fondurilor europene pe exerciţiul financiar multianual 2014-2020.
Viitoarele capitale ale regiunilor nu vor fi stabilite în funcţie de care oraş e mai frumos, ci se doreşte ca în fiecare actuală reşedinţă de judeţ să fie câte o instituţie regională, a afirmat Vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice Dragnea, la dezbaterea organizată de Soci