Dacă te iei după declarațiile politicienilor noștri, fiecare acțiune a lor – chiar și cele mai aberante – este expresia voinței electoratului care i-a ales și, în ultimă instanță, a tuturor românilor.
Astă vară, în timpul acțiunii de suspendare a președintelui țării nu era zi lăsată de la Dumnezeu în care să nu-i vedem la televizor pe Victor Ponta, Crin Antonescu, Valeriu Zgonea și alți lideri USL, justificându-și acțiunea prin vorbe precum : „Nu noi am dorit asta, românii au vrut asta”, „românii vor ca Băsescu să plece” etc. Până la urmă românii nu s-au dovedit a fi adepți la fel de entuziaști ai acestei cauze, astfel încât, în pofida extraordinarului efort „organizatoric” al USL, referendumul nu a fost validat din cauza prezenței nepermis de firave la vot. Asta nu i-a împiedicat însă pe organizatorii plebiscitului ca, în pofida verdictului Curții Constituționale, să rămână cu ideea fixă că președintele a fost demis de români, iar personaje pitorești precum Ioan Ghișe sau Crin Antonescu să impună în spațiul public un comportament, dacă nu de nesupunere, sigur de țâfnă civică.
La începutul acestei săptămâni doi parlamentari ai puterii, Mădălin Voicu (PSD) și Nicolae Păun (Partida Romilor) au redepus în parlament halucinantul proiect de lege care prevede amnistierea condamnărilor de până la 4 ani de închisoare și grațierea pedepselor de până la 6 ani de închisoare. Ințial, acest proiect de lege a fost depus la Parlament în octombrie anul trecut, dar nu a mai ajuns să fie discutat după ce a fost comentat sarcastic de politicieni de toate culorile politice, inclusiv de premierul Victor Ponta. Ce-i mână în luptă pe Mădălin Voicu și Nicolae Păun, în condițiile în care premierul s-a exprimat fără echivoc împotriva unei astfel de legi, iar reacțiile presei și ale clasei politice nu au fost deloc încurajatoare? O spune clar Nicolae Păun într-un interviu