Membrii echipei de la noul Plan Urbanistic General al oraşului solicită Consiliului Local să refuze aprobarea unui proiect imobiliar propus la intersecţia Ploieşti-Constanţa.
Arhitecţii care au lucrat la proiectul companiei Florisal spun că s-au condus după prevederile noului PUG, unele schimbate între momentul discutării în Comisia Tehnică de Urbanism şi Amenajare a Teritoriului (CTATU) şi şedinţa Consiliului Local (CL), mai precis chiar în cursul zilei de ieri.
Proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) str. Constanţa - str. Ploieşti pentru schimbarea funcţiunii din zonă şi construire şi a Planului Urbanistic de Detaliu pentru un ansamblu imobiliar pe str. Constanţa nr. 12-16 se află pe ordinea de zi a şedinţei de azi a CL. Proiectul Florisal prevede un complex de birouri şi locuinţe cu imobile cu subsol, parter, cinci etaje şi încă două retrase. „Acesta se află în contradicţie atât cu prevederile PUG 1999, cât şi cu cele ale PUG în curs de reactualizare în ceea ce priveşte organizarea str. Constanţa ca arteră esenţială în reţeaua majoră de trafic a municipiului", susţine Adrian Borda, şef de proiect pentru noul PUG.
„În ceea ce priveşte prevederile PUG în curs de reactualizare pentru zona în cauză: în cadrul PUG sunt marcate grafic, la scară, servituţile pentru obiectivele de utilitate publică - în cazul str. Constanţa, în dreptul amplasamentului se prevede o retragere faţă de actualul aliniament ce variază între 8,2 m la colţul sudic şi 9,2 m la colţul nordic, în timp ce în PUZ retragerea este 0. Regimul de înălţime prevăzut este (1-3 S)+P+4+1R pentru parcelele curente şi (1-3S)+P+5+1R, (1-3S)+P+6 pentru parcele de colţ, în timp ce în PUZ propus acesta e de S+P+5+2R (unde S= subsol, P=parter, R=etaj retras, n.red.). Coeficientul de Utilizare a Terenului (CUT) prevăzut este de 2,4 pentru parcelele curente şi 3,0 pe