TIMIȘOARA. Pentru că în parcurile si pe străzile orașului mișună tot mai multe gângănii, Primăria Timișoara va aplica tratamente fitosanitare. În parcuri și aliniamentele stradale din Timișoara s-a constatat o infestare medie spre masivă cu păduche lânos pe ramurile de dud ornamental, pin și măr ornamental, păduche ţestos la tei, liliac şi hibiscus, arsuri bacteriene la pin şi gard viu. Toţi agenţii patogeni bacterieni, micotici sau insectele defoliatoare pot cauza pierderi importante ale vegetaţiei existente şi pot duce până la uscarea completă a arborilor şi arbuştilor ornamentali rezultând un aspect inestetic pentru zonele efectate.
Pentru evitarea unor aspecte neplăcute cadrului natural al municipiului, Primăria Municipiului Timişoara işi propune efectuarea în perioada următoare a unor tratamente fitosanitare în zonele monitorizate. Aplicarea de tratamente în perioada de iarnă – primăvară se efectuează în aşa zisele „ferestre calde”, adică în perioadele sau zilele în care riscul de îngheţ este minim, iar temperatura este de peste 50C. Tratamentele se vor aplica ciclic, în prima etapă pentru combaterea fungilor apoi în a doua etapă pentru combaterea insectelor şi acarienilor şi în a treia etapă pentru combaterea apariţiei făinării sau a ruginii la plante.
Substanţele folosite şi schema de combatere integrată urmăreşte reducerea rezervei biologice a microorganismelor patogene şi de dăunători, anunță reprezentanții Primăriei.
TIMIȘOARA. Pentru că în parcurile si pe străzile orașului mișună tot mai multe gângănii, Primăria Timișoara va aplica tratamente fitosanitare. În parcuri și aliniamentele stradale din Timișoara s-a constatat o infestare medie spre masivă cu păduche lânos pe ramurile de dud ornamental, pin și măr ornamental, păduche ţestos la tei, liliac şi hibiscus, arsuri bacteriene la pin şi gard viu. Toţi agenţii patogeni bacterieni, mic