Panseluţele şi celelalte flori care înfrumuseţează sectorul 3 sunt plantate şi crescute în pepiniera proprie a Administraţiei Domeniului Public Bucureşti (ADPB) Sector 3.
Zeci de mii de flori de toate felurile, anuale sau bianuale, sunt crescute în pepiniera din curtea ADPB Sector 3. Specialiştii de la ADPB însămânţează din toamnă florile care urmează să fie plantate în primăvară şi le aduc la maturitate în urma unor procese care au loc în serele din curtea instituţiei. Încă de la începutul actualului mandat, primarul Robert Sorin Negoiţă şi conducerea ADPB Sector 3 au hotărât să nu mai cumpere florile care decorează intersecţiile din sectorul 3, ci să le crească în pepiniera proprie, economisind astfel sume importante de la buget.
„Spre deosebire de vechea administraţie, noi am decis să plantăm flori pe care le creştem în propria pepinieră, fără să cheltuim sume enorme de bani pentru achiziţionarea lor. Am vrut să demonstrăm că acest lucru este posibil şi iată că deja am plantat aproximativ 27.000 de panseluţe şi urmează să mai plantăm aproximativ 23.000 în această primăvară”, a declarat directorul ADPB Sector 3, Iulian Marin. El a mai precizat că florile sunt „reciclate”, seminţele lor fiind recuperate atunci când se ofilesc. „Seminţele se vor culege, se vor selecta şi se vor planta din nou în pepinieră, unde va creşte următoarea generaţie de flori”, a mai spus Iulian Marin.
Sunt plantate doar în jardiniere, deocamdată
Una dintre responsabilele cu pepiniera ADPB Sector 3, Angela Bănişor, a explicat cum şi când se plantează florile din sector. „Bellis perenis (părăluţe) şi viola (panseluţe) sunt plante bienale, care se seamănă în iulie şi se pot planta în teren în toamna anului curent sau la începutul anului următor, în primăvară. Nu sunt plante foarte pretenţioase şi pot fi crescute fără probleme în pepini