Universitatea “Ştefan cel Mare” (USV) a stabilit cuantumul taxelor de şcolarizare aferente anului academic 2013- 2014. Pentru viitorul an universitar, Senatul USV a aprobat indexarea circa 14% a taxelor de studii pentru programele de studii de licenţă, masterat şi doctorat corespunzătoare ofertei educaţionale. Conform hotărârii Senatului USV, sumele anuale pe care vor trebui să le lase la casieria USV studenţii care nu beneficiază de un loc subvenţionat de la bugetul de stat se situează între 2.000 lei şi 4.000 de lei.
Taxe mai mari cu 500 de lei la Facultatea de Inginerie Alimentară
Cei ce intenţionează să-şi continue studiile superioare în cadrul Facultăţii de Inginerie Alimentară (FIA) a universităţii sucevene, în cazul în care nu vor prinde un loc subvenţionat de stat, vor trebui să scoată din buzunare câte 2.500 de lei pe an. Masteranzii de la această facultate vor plăti aceeaşi sumă pentru taxa anuală de şcolarizare. În anul universitar 2012- 2013, taxa de şcolarizare la FIA este de 2.000 de lei.
În cazul Facultăţii de Istorie şi Geografie, suma anuală pe care studentul trebuie să o plătească universităţii depinde de specializarea în cadrul căreia este înscris. De exemplu, studenţii de la Asistenţă socială, Filosofie, Istorie, Relaţii internaţionale şi studii europene şi Ştiinţe politice au de dus la casieria USV câte 2.400 de lei în fiecare an (faţă de 2.000 cât este în prezent), în vreme ce cei care studiază Geografia, Geografia turismului sau a mediului sunt nevoiţi să mai adauge 200 de lei la suma menţionată.
Piperată este şi taxa pentru masterat, în valoare de 2.400, 2.500 sau 2.600 de lei, în funcţie de specializare. Pentru un doctorand, taxa anuală este de 3.500 de lei.
Pentru Drept, taxa s-a majorat cu 600 de lei
În cazul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică (FSEAP), facultatea