Petre Podea este cel mai „ieftin” magistrat din istoria DNA. El facilita sentinţe favorabile pentru 3.000 de lei, nici jumătate din salariul său.
Relaţiile dintre afacerişti, interlopi şi magistraţii din justiţia prahoveană au atins noi culmi, odată cu trimiterea în judecată a lui Petre Podea (61 de ani), judecător suspendat de la Tribunalul Prahova. Şpăgile şi atenţiile pentru eliberarea din arest a unor cunoştinţe comune sunt de tot râsul. Două - trei mii de lei, apoi câteva comisioane, două - trei kilograme de carne pentru cârnaţi, ceva „şoricel mai frăgezel”, sau „nişte smântânică, acolo”.
Fost ofiţer de Securitate
Datele apar în rechizitoriul DNA prin care a fost trimis în judecată magistratul care a intervenit la o colegă, de la Judecătorie Ploieşti, pentru a-l elibera condiţionat pe deţinutul Niculae Bordeanu.
Podea, fost ofiţer de Securitate, a fost coleg de complet cu judecătorul Dumitru Rebegea, anchetat pentru corupţie după ce i-a pus în libertate pe temuţii intelopi Florin Pîrjol, zis „Ghenosu” şi Sandu Zamfir, zis „Austrianu”. Filiera eliberărilor dubioase de la Tribunalul Prahova a fost oprită în februarie 2013, atunci când judecătoarea Corina Anca a refuzat net promisiunea de şpagă. Podea a fost înregistrat atunci când îi cerea să-l pună în libertate pe Bordeanu. „Păi tu m-ai...ţiam zis, am vrut să-ţi dau şi numărul de dosar şi tot şi tu ai zis «Lasă, dă-mi numai numele». Şi ţi-am zis numele. Uită-te şi tu astăzi şi vezi poate să-i...să-i admiteţi, decât să-i admiteţi ăsta. Că eu dacă nu-i admiţi, chiar dacă face recurs, eu în trei zile, eu sunt de serviciu în perioada aia, eu o rezolvăm... şi dacă trebuie ceva?... Ai înţeles...? Să-mi zici, ca să ştiu... Că dacă se poate...sau dacă nu, dă-l în p... măsii,” explica Petru. Într-o altă convorbire, judecătorul deplânge vremurile trecute când funcţiona un adevărat mecanism