Producătorul de vinuri Vinarte a fost premiat cu medalia de aur la prestigiosul concurs Vinalies Internationales 2013. Astfel, Vinarte a obţinut Medalia de Aur pentru sortimentul Sirena Dunării 2001, Riesling dulce, un vin produs şi îmbuteliat la Crama Stârmina, fiind obţinut din struguri de Botrytis Cinerea nobil.
Vizual, vinul este limpede strălucitor cu o culoare galben auriu închis, cu reflexii chihlimbar. Gustativ, vinul este dulce cu aciditate echilibrată, onctuos, cu postgust prelung.
Competiţia Vinalies Internationales a fost iniţiată şi este organizată la Paris de către Union des Oenologues de France, fiind unul dintre cele mai importante concursuri de vin din Franţa. Importanţa sa este dată de faptul că se desfăşoară sub patronajul OIV (Organisation Internationale de la Vigne et du Vin), iar juriul este format din oenologi din lumea întreagă. În acest an, la Vinalies Internationales au fost degustate peste 3.300 de vinuri din întreaga lumea.
Vinarte este un producător cu o tradiţie de 13 ani pe piaţa din România, care exploatează 335 de hectare de vie pe trei domenii, respectiv Dealu Mare, Sâmbureşti şi Vânju Mare. Plantaţiile Vinarte includ atât soiuri internaţionale precum Merlot, Cabernet Sauvignon, Riesling, Sauvignon Blanc, cât şi soiuri locale, autohtone, care produc vinuri cu un caracter aparte precum Fetească Neagră şi Negru de Drăgăşani.
La Zoreşti, în podgoria Dealu Mare din judeţul nostru, producătorul Vinarte deţine un total de 132 de hectare. Crama de la Zoreşti a suferit un program de modernizare şi restructurare, inclusiv restaurarea pivniţei unde se află deja la învechire şi maturare în baricuri noi, importate din Franţa, vinul Prince Matei.
Din producţia de la Dealu – Mare, Vinarte deţine sortimentele de vinuri Villa Zorilor Merlot, Villa Zorilor Fetească Neagră, Prince Matei Merlot şi Prince Mircea Mer