Lucrările de reabilitare a Şcolii Profesionale Speciale Balş au fost finalizate luna trecută, iar până la 1 iunie vor fi aduse şi echipamentele pentru sălile de clasă, ateliere şi cabinetul medical de care beneficiază aproximativ 100 de elevi.
Cel de-al doilea obiectiv de învăţământ aflat în administrarea Consiliului Judeţean, Şcoala Profesională Specială Balş, a fost reabilitat, după ce, în 2011, Şcoala Ajutătoare Balş a beneficiat de reparaţii printr-un program cu finanţare europeană. Lucrările s-au finalizat în februarie, presupunând intervenţii la structura de rezistenţă şi arhitectură, schimbarea instalaţiilor electrice, a instalaţiilor sanitare, a celor de încălzire, ventilaţie, climatizare, PSI etc., iar licitaţiile pentru echipamente au fost atribuite, astfel că până la sfârşitul lunii aprilie vor fi aduse şi montate. Pentru reabilitarea acestui obiectiv s-a câştigat o finanţare nerambursabilă de 284.170 euro, iar lucrările, în valoare de 3,7 miliarde lei vechi, au fost efectiv începute în iunie 2012, întrerupte pe perioada iernii şi finalizate luna trecută. În prezent se aşteaptă echipamente pentru sala-atelier de tâmplărie, pentru atelierul de confecţii şi tricotaje, pentru sala de tratament şi cabinetul medical, cea de kinetoterapie, cancelarie şi sălile de clasă.
Cei 105 elevi ai şcolii, băieţi şi fete cu vârste cuprinse între 14 şi 22 ani, care au handicap mental şi care provin din căsuţele de tip familial, centrele de plasament sau din familii care i-au preluat în plasament, şi-au desfăşurat activitatea pe perioada lucrărilor într-o clădire construită în anul 2000 cu destinaţia de atelier, cantină şi internat. Clădirea n-a fost însă niciodată folosită până acum, pentru că în acelaşi an a intervenit scindarea activităţii şcolare de cea de îngrijire a copiilor aflaţi în sistemul de protecţie, iar astăzi elevii vin la şcoală doar la cursur