Reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Braşov au făcut, miercuri, controale la ferme de curcani din Codlea, însă nu s-au găsit nereguli, şeful instituţiei spunând că până la finalizarea rezultatelor de laborator nimeni nu poate fi “incriminat”.
Directorul DSVSA Braşov, Dorin Enache, a spus că s-au făcut controale la ferme de curcani din Codlea, dar deocamdată nu s-au găsit nereguli, rezultatele de laborator urmând să fie finalizate în decurs de o săptămână.
“Se fac controale la Codlea, în urma unei alerte primite. După patru ore de control nu s-a găsit niciun element negativ. Deocamdată nu pot incrimina pe nimeni”, a declarat, miercuri, Dorin Enache.
Vicepreşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Vladimir Mănăstireanu, a declarat, miercuri, că a fost trimisă o notificare în acest sens prin Sistemul Rapid de Alertă privind faptul că ar fi ajuns în Germania de la o fermă din România, carne de curcan cu reziduri de antibiotic.
El a spus că, potrivit datelor transmise din Germania prin Sistemul Rapid de Alertă, este vorba despre o fermă din România care ar fi trimis piept de curcan cu reziduuri de antibiotic.
Cătălin Muntean, proprietarul grupului de firme Gali Galo, susţine că societăţile sale nu au probleme în ceea ce priveşte reziduurile de antibiotice descoperite în carnea de curcan vândută de o firmă din Germania. „De la noi a plecat un tir cu carne de curcan în Germania în 28 iunie. De aici a fost vândută unei alte companii, care la rândul ei a vândut-o unui procesator, care a făcut carne panetată pe care a distribuit-o în Anglia şi mai nu ştiu pe unde. Acum, după nouă luni de zile, s-a descoperit că acea carne panetată a procesatorului respectiv avea rezi-duuri de antibiotic”, a spus Muntean pentru bzb.ro, acesta precizând, totodată, că