Nici o zi fără un scandal răsunător despre mâncarea contaminată de la noi. Ieri, o nouă alertă a creat haos în Europa, fiind vorba despre carnea de curcan cu reziduuri de antibiotice, ce ar fi ajuns în Germania, Austria şi Marea Britanie. În timp ce românii sunt derutaţi, la Autoritatea Naţionala SanitarVeterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) cad capetele responsabililor. Nici o zi fără un scandal răsunător despre mâncarea contaminată de la noi. Ieri, o nouă alertă a creat haos în Europa, fiind vorba despre carnea de curcan cu reziduuri de antibiotice, ce ar fi ajuns în Germania, Austria şi Marea Britanie. În timp ce românii sunt derutaţi, la Autoritatea Naţionala SanitarVeterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) cad capetele responsabililor.
Carnea de cal vândută drept vită, laptele şi brânza contaminate cu aflatoxină, peştele cu parazit şi acum curcanul cu antibiotice. Toate au fost tăiate de pe lista de cumpărături a românului de rând, zăpăcit de zvonuri şi de declaraţiile incomplete ale autorităţilor. Ieri, România a primit prin sistemul de alertă rapidă avertizarea că de la o fermă de la noi a plecat o cantitate considerabilă de carne de curcan cu un conţinut periculos de antibiotice. Deşi autorităţile au început controalele la o fermă din Codlea asupra căreia planau suspiciuni, nu s-au descoperit nereguli. Mai mult, de aproape o lună, România este lupul cel rău în Europa, din cauza alertelor alimentare repetate.
“România nu are nici o problemă internă. În cazul cărnii de cal, cercetările au dovedit că nu am fost noi de vină. Acum, în ceea ce priveşte carnea de curcan, mi se pare o exagerare aruncată prosteşte de europeni şi pe care noi am înghiţit-o aiurea. Peste tot în lume animalele se injectează cu atibiotice, nu e o excepţie la noi. Autorităţile ar fi trebuit să reacţioneze imediat faţă de ţările care au arătat cu degetul spre