Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi din România demarează în 2013 procedura de modernizare a DN 14 B, de la ieşirea din municipiul Blaj şi până la limită de judeţ cu Sibiul, pe o porţiune de 13 km. Intervenţia este extrem de necesară în vederea asigurării infrastructurii de calitate pentru susţinerea unor investiţii strategice ale judeţului Alba.
Investiţiile private au generat o serie de locuri de muncă în zonă Blaj, realizate de investitori puternici, contributori de marca ai judeţului Albă, în ceea ce priveşte plată taxelor şi impozitelor la buget. Având în vedere că în acest an se deschide a treia fabrică Bosch la Blaj, asigurarea infrastructurii rutiere, în paralel cu cea feroviară, înseamnă o facilitate necesară, de care investitorii aveau nevoie.
„Totodată, suntem informaţi că se lucrează la reactualizarea Studiului de fezabilitate pentru drumul expres Sebeş - Turda, care leagă Autostradă Transilvania de culoarul IV Paneuropean (Nadlac-Sibiu), în vederea demarării procedurii de selectare a concesionarului, după modelul autostrăzii Braşov-Comarnic. Aici mai mulţi investitori şi-au exprimat intenţia de a fi selectaţi la finanţarea şi executialucrarilor. Punerea în valoare a drumului expres Sebeş-Turda este esenţială în viitoarea dezvoltare economico-socială a judeţului Albă, în contextul regionalizarii. În altă ordine de idei, realizarea drumului expres presupune legarea judeţului Albă la autostrăzile Transilvaniei, şi creează premisele unei dezvoltări economice prin atragerea de noi investiţii şi creerea de noi locuri de muncă. Practic, drumul expres va prelua şi mare parte din traficul greu de pe DN1, dar rezolvă şi problemă centurilor pentru oraşele Teius, Aiud şi Ocna Mureş”, se afirmă într-un comunicat de presă al CJ Alba.