Eco Club Timişoara a informat că, în urma sesizărilor frecvente din partea socieţăţii civile cu privire la furturile de păduri sau administrarea defectuoasă a acestora, www.plantamfaptebune.ro a lansat o aplicație online, gratuită, care să îi implice pe toți iubitorii de natură în raportarea acestor cazuri: Harta tăierilor de păduri.
Astfel, publicul larg poate să acționeze pentru salvarea „aurului verde” al țării și să determine decizia autorităților în cazurile care nu este respectat Codul Silvic. „Harta tăierilor de păduri a fost lansată în 2012, având suportul Ambasadelor Marii Britanii și Statelor Unite ale Americii în România. Beneficiază de găzduire din partea Microsoft România și de sprijinul Universității București – Facultatea de Geografie. Agenția de creație The Cell și firma de programare Softis Serv și-au adus o contribuție semnificativă în realizarea hărtii. Față de obiectivul de 123 de raportări la nivel naţional, în 2012 au fost înregistrate 1284 de raportări, în toate județele din România”, a subliniat Adela Mustaţă, PR Eco Club Timişoara.
Din 2011, inițiativa socială „Plantăm fapte bune în România” a organizat împăduriri pe 31 hectare de teren degradat, cu ajutorul a 4.850 voluntari. Comunitățile din 7 județe au fost sprijinite prin plantarea a 78.750 de copăcei, pe baza recomandărilor specialiștilor în silvicultură. În 2012, acțiunile de împădurire au devenit cea mai mare sursă de dezvoltare a proiectului: în cele două anotimpuri potrivite plantărilor din 2012, primăvara devreme și toamna târzie, au fost organizate împăduriri în 7 județe, printre care şi în Timiş, pe 17,3 hectare, alături de 1.680 de voluntari.
Eco Club Timişoara a informat că, în urma sesizărilor frecvente din partea socieţăţii civile cu privire la furturile de păduri sau administrarea defectuoasă a acestora, www.plantamfaptebune.ro a lansat o aplicație online