Gropile care au răsărit pe străzile din judeţ după topirea zăpezilor strică maşinile nemţenilor vitezomani. Autorităţile locale au cumpărat mixtură asfaltică rece pentru a rezolva problema temporar.
În Roman lucrările de astupare a gropilor au început de o lună pe mai multe artere din oraş. “Am avut de-a face cu o iarnă capricioasă din punct de vedere al ciclurilor îngheţ- dezgheţ. Merg de două ori pe săptămână pe toate străzile din oraş în control şi ştiu exact situaţia cum este, unde am invervenit şi unde mai este de intervenit”, a afirmat Laurenţiu Leoreanu, primarul oraşului Roman.
Romaşcanii sunt nemulţumiţi că străzile au avut de suferit din cauza iernii. “Gropile apărute după iarna asta m-au trimit de două ori cu maşina-n service. O dată am avut probleme la sistemul de direcţie şi o dată cu bucşele”, a spus un romaşcan care locuieşte pe Bogdan Dragoş.
Vremea a făcut ravagii şi pe strada primarului oraşului. “Echipa de reparaţii drumuri a depozitat deja mixtură asfaltică, încă 22 de tone, pe lângă cele 20 de tone luate în primă fază. Avem probleme mari pe Mihai Viteazu, Bogdan Dragoş, între abator şi podul de la Gâdinţi”, a declarat Laurenţiu Leoreanu, primarul din Roman.
Soluţii neacademice pentru craterele din oraş
Autorităţile locale au precizat faptul că lucrările de plombare a străzilor sunt condiţionate de fonduri. “Aceste tone de asfalt utilizat pe timp de iarnă şi în umezeală este foarte scump, aproape de şapte ori preţul asfaltului la cald, şi reparaţiile oricum nu sunt de foarte bună calitate utilizând aceste plombe, de aceea am căutat soluţii complementare. Pe strada Nicolae Bălcescu am intrat cu anumite soluţii neacademice: găurile mai mari le-am astupat cu piatră cubică, pe care o fixăm cu nisip, şi pe margini cu asfalt, pentru a face o economie la asfalt”, a adăugat primarul.
Locuitorii oraşului nu fac pretenţii