În urma unor controale din Germania au fost descoperite reziduuri de antibiotice în carnea de curcan trimisă de la o fermă din România
Uniunea Crescătorilor de Păsări contestă exactitatea restabilirii trasabilităţii pentru respectiva carne
Carne de curcan cu reziduuri de antibiotice ar fi ajuns în Germania de la o fermă din România, fiind trimisă o notificare în acest sens prin Sistemul Rapid de Alertă, a declarat, ieri, vicepreşedintele ANSVSA, Vladimir Mănăstireanu, citat de Mediafax.
Vicepreşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor a spus că, potrivit datelor transmise din Germania prin Sistemul Rapid de Alertă, este vorba despre o fermă din România care ar fi trimis piept de curcan cu reziduuri de antibiotic.
Mănăstireanu a precizat că, după primirea alertei, inspectorii sanitar-veterinari s-au dus la unitatea incriminată pentru a face ancheta privind carnea de curcan care a plecat la export intracomunitar.
Vicepreşedintele ANSVSA a mai spus că după finalizarea anchetei se poate spune unde a ajuns carnea de curcan despre care există suspiciuni că ar avea reziduuri de antibiotic.
El a precizat că în momentul în care suspiciunea este transmisă prin Sistemul Rapid de Alertă, întreaga cantitate de carne suspectată este retrasă de la vânzare.
Mănăstireanu a mai spus că inspectorii sanitar-veterinari vor preleva probe care vor fi trimise la laborator, iar în patru-şapte zile s-ar putea anunţa rezultatele testelor şi verificărilor făcute.
UCPR: S-au prelevat probe după 7 luni de la efectuarea importului
Uniunea Crescătorilor de Păsări din România (UCPR) a transmis un anunţ prin care afirma că, în acest caz, carnea de curcan la care se face referire a fost exportată la jumătatea anului 2012. Importul a fost realizat de către un trader care a vândut-o apoi unui pro