Situaţie greu de imaginat, dar şi de rezolvat de către autorităţile locale, după ce numărul poliţiştilor mobilizaţi dimineaţă de dimineaţă pentru a fluidiza cât de cât circulaţia în zona intersecţiei de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” a ajuns la nu mai puţin de şase.
Agenţi de la Poliţia Rutieră şi de la Poliţia Locală sunt mobilizaţi de cu zori în număr din ce în ce mai mare pentru a le permite şoferilor să se mişte cât de cât, în condiţiile în care toată lumea vede că traficul în zonă este prost organizat, dar nimeni nu are curajul să recunoască acest lucru şi să schimbe ceva pentru ca maşinile să se mişte mai repede şi şoferii să se enerveze cât mai puţin, ca să nu mai spunem că ar scădea şi poluarea despre care oficialii vorbesc doar în şedinţe festive şi cam atât...
Pe o ploaie rece, de primăvară, cei şase agenţi din intersecţia cu pricina încercau ieri dimineaţă să facă faţă puhoiului de maşini, asta în condiţiile în care în intersecţie există nu doar un sens giratoriu, ci şi semafoare electrice, dar şi treceri de pietoni, marcate corespunzător. Giratoriul respectiv este singurul care dă peste cap toată circulaţia din zona centrală, aici fiind şi câteva unităţi de învăţământ importante la care părinţii opresc pentru câteva clipe maşinile pentru a-şi lăsa copii. Asta dacă reuşesc pentru că măcar unul din cei şase poliţişti din zonă îl fluieră imediat pentru a se pune în mişcare, o oprire regulamentară, în parcare, fiind aproape imposibilă pentru că nu există astfel de spaţii în înghesuiala respectivă. Copiii pot fi eventual lăsaţi din maşini la câteva străzi distanţă, ceea ce creşte riscul expunerii acestora la accidente rutiere, destul de multe în ultima vreme producându-se chiar pe trecerile de pietoni, luna trecută doi poliţişti fiind loviţi în plin pe zebră în timp ce plecau în patrulare.
Intersecţia respectivă preia şi maşinil