Mancarea ar trebui sa insemne mai mult decat satisfacerea papilelor gustative si a senzatiei de foame. Alimentele adecvate te vor ajuta nu numai sa te mentii in forma peste ani, ci si sa te simti mereu bine, sa ai acea stare de buna dispozitie la care toti ravnim.
Pentru ca sanatatea si frumusetea merg mana in mana cu alimentatia, este important sa alegi dintre alimentele sanatoase pe acelea care iti aduc cele mai multe beneficii. Women's Health ne propune o serie de indicatori dupa care sa ne ghidam atunci cand alegem din magazin produsele care vor ajunge pe masa din bucatarie.
Antioxidantii - Ce sunt si cum ii "detectezi"
Reclamele la cosmetice, nutritionistii si retetele naturiste se folosesc renumele antioxidantilor pentru a se promova. Totusi, ce sunt aceste substante si cum ne dam seama daca se regasesc din plin intr-un aliment? Ei bine, antioxidantii sunt compusii care dau nuanta de rosu intens tomatelor, cei care fac ca frunzele de broccoli sa fie verzi si care dau culoare galbenusului de ou.
De ce te-ar interesa? Antioxidatii, acesti super-eroi ai nutritiei, neutralizeaza radicalii liberi, cei care distrug celulele, proces asociat adesea cu aparitia ridurilor, a imbatranirii precoce si a afectiunilor cronice, cum ar fi cancerul.
Ca sa fii sigura ca elimini cat mai multe potentiale riscuri de imbolnavire si imbatranire, este bine sa consumi antioxidanti dintr-o gama cat mai variata de alimente, adica din fructe si legume de culori diferite. Spre exemplu, antioxidantii din mure si rodii ajuta la prevenirea riscului de boli cardiovasculare, in timp ce compusii din broccoli si varza de Bruxelles sunt buni pentru prevenirea cancerului mamar.
Grasimile bune. Cum le alegi
Stim ca toata lumea se fereste de grasimi ca necuratul de tamaie. Totusi, nu comite prostia de a fugi de tot ce in