Reorganizarea şi restructurarea direcţiilor de sănătate publică şi a caselor judeţene va fi făcută până la data de 15 mai, urmând să plece efectiv în şomaj cel mult 4, 5 - 6% din angajaţi, a declarat, într-un interviu, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, citat de agerpres.ro.
"Pe plan local, la nivel de judeţ, vom lăsa un fel de birouri, de oficii, cum vreţi să le numiţi, care să aibă două scopuri esenţiale: unu - să facă legătura cu cetăţeanul, un fel de relaţii publice, să fie apropiat de fapt de cetăţean, şi doi - să poată să monitorizeze la nivel local modul în care se derulează contractele, pentru că ne interesează ca acele contracte între casele de asigurări, care vor fi regionale sau direcţiile regionale, se îndeplinesc conform clauzelor din contracte", a spus ministrul. El precizează că, potrivit estimărilor, prin reorganizare se vor face economii în jur de 50 de milioane de euro, bani care ar urma să fie direcţionaţi strict către programele naţionale de sănătate.
"Ca să fie clar. Spuneam aşa că parte din activităţi se preiau la consiliul judeţean. O altă parte din activităţi cu personal se preia la structura pe care o să o facem la nivel regional şi acum vreau să vă spun şi dvs ceea ce poate alţii ştiu, dar nu recunosc: în cadrul Direcţiilor Judeţene de sănătate publică în prezent ştiţi foarte bine că funcţionează medici şi asistenţi medicali. O parte dintre ei, care nu se vor regăsi nici la nivel regional şi nici la nivel de transfer către judeţ, au capacitatea profesională şi au opţiunea personală de a se duce să se angajeze într-un spital, la alt furnizor de servicii medicale sau chiar să îşi facă în nume personal cabinete medicale pe specialităţile medicale pe care le au. Numai puţini - eu am făcut un calcul, poate 4, 5, 6% din tot personalul care s-ar supune acestui proces de reorganizare, restructurare - ar putea pleca efectiv în