Buzoianul Dumitru Ion Dincă se alătură galeriei celor 200 de scriitori români incluşi în colecţia de poezie contemporană „Opera Omnia”. Cunoscutul publicist buzoian a beneficiat recent de un volum care a văzut lumina tiparului cu titlul „Arborele manuscris”.
„Colecţia a apărut la iniţiativa Uniunii Scriitorilor din România. Volumul meu este, practic o antologie realizată în urma unei selecţii pe baza celor zece volume publicate de mine până acum. Este o onoare pentru mine. În semestrul al II-lea al acestui an va apărea o antologie compusă din câte cinci texte ale celor 200 de autori incluşi în Colecţia OPERA OMNIA. Poeziile vor fi traduse în trei limbi străine, franceză, engleză şi germană şi vor fi distribuite către toate marile centre culturale din fiecare ţară membră a Uniunii Europene”, a declarat Dumitru Ion Dincă.
Născut în 1949 în comuna Clondiru, buzoianul este cetăţean de onoare al municipiului din 2005, fiind desemnat de către membrii Consiliului Local Buzău, Omul Anului 2010. Membru al Uniunii Scriitorilor din România, Dumitru Ion Dincă s-a remarcat de-a lungul timpului atât ca poet şi eseist, dar şi ca jurnalist la Agerpres.
„Pe traseul major al cărţii se înscriu textele unui mozaic de imagini disperate, autonome, dar alcătuind o magmă tumultoasă în care sclipesc sintagme revelatorii şi memorabile. Elementele autonome din perspectiva mozaicală pe care mizează autorul sunt destinate să creeze atmosferă, converg în realizarea unei trăiri, şi anume, o mare uimire accentuată de frisonul contemplării consumului enigmatic şi straniu, al distingerii „simfoniei sferelor” ca muzică divină. Este aici, în fond, de o tehnică a insolitării vizând dramatismului condiţiei umane”, spune despre opera buzoianului criticul literar Mariana Ionescu.
Buzoianul Dumitru Ion Dincă se alătură galeriei celor 200 de scriitori români incluşi în colecţ