Laurenţiu Ciurel, managerul Complexului Energetic Oltenia, a susţinut într-un document trimis pe 7 februarie 2013 către sindicate, că unitatea pe care o conduce este mult sub pragul de rentabilitate. Mai exact, în document se arată că societatea ar fi rentabilă în condiţiile în care ar livra în medie 1.800 MWh, ori media pe lunile ianuarie şi februarie a fost de aproape 1.400 MWh. Cu toate astea, complexul a raportat pe ianuarie un profit de 20 milioane RON, care este posibil prin artificii contabile, cum ar fi amânarea înregistrării unor cheltuieli.
Un adevărat război al declaraţiilor s-a purtat în ultimele zile între politicieni şi sindicalişti pe de o parte, alţi politicieni şi administraţia CE Oltenia pe de altă parte, cu privire la profitabilitatea Complexului Energetic Oltenia.
Cifrele oficiale arată că societatea condusă de Laurenţiu Ciurel a avut pe ianuarie un profit de 20 milioane RON, dar cel mai probabil este ceea ce se cheamă profit contabil. Pentru că societatea este de două luni sub pragul de rentabilitate în ceea ce priveşte vânzarea de energie electrică. Pentru cei mai puţin familiarizaţi cu termenii economici, precizăm că pragul de rentabilitate este acel nivel al producţiei care asigură venituri cât să acopere cheltuielile, adică societatea este pe zero.
Un document semnat de Laurenţiu Ciurel pe 7 februarie 2013, prin care a comunicat sindicatelor motivele pentru care 13.000 de mineri urma să fie trimişi în concediu forţat, arată că pragul de rentabilitate al Complexului Energetic Oltenia este la o medie a vânzărilor de 1.800 MWh. CE Oltenia a avut atât în ianuarie, cât şi în februarie, o medie a vânzărilor de sub 1.400 MWh, ceea ce înseamnă că activitatea complexului este cu 22% sub pragul de rentabilitate. Chiar dacă o lună sau două, prin artificii contabile se poate înregistra profit, fără o creştere a producţiei în următoare