Creştinii ortodocşi au renunţat la carne şi ouă, de luni, atunci când au intrat în Săptămâna Albă, care precede Postului Paştelui. Vor urma apoi 40 de zile în care nu vor mai avea voie să mănânce nici lactate. Piaţa este plină de alimente care să facă această perioadă mai uşoară. Nutriţioniştii atrag însă atenţia că multe dintre ele pot dăuna sănătăţii, majoritatea conţinând mai multe E-uri decât substanţe nutritive. Legumele se găsesc din abundenţă pe tarabe, dar la preţuri care-l sfidează pe cel al cărnii. Urzicile, considerate o trufanda de sezon, costă un leu legătura, iar spanacul şapte lei kilogramul. Salata verde, care în post reprezintă un aliment de bază, se comercializează cu minim 2,5-3 lei bucata, iar la supermarket preţul este chiar dublu. Ridichile şi ceapa verde se vând cu doi-trei lei legătura. Legumele care vor fi baza ciorbelor în Postul Paştelui, cum ar fi fasolea, cartofii sau varza, costă şapte lei, 1,5, respectiv 1,4 lei kilogramul. Timp de 40 de zile, cât va ţine Postul Paştelui sau Postul Mare, nu se mănâncă de dulce, iar trupul se purifică odată cu sufletul, cel dintâi prin regim, cel de-al doilea prin rugăciune şi gânduri bune. Creştinii ortodocşi au renunţat la carne şi ouă, de luni, atunci când au intrat în Săptămâna Albă, care precede Postului Paştelui. Vor urma apoi 40 de zile în care nu vor mai avea voie să mănânce nici lactate. Piaţa este plină de alimente care să facă această perioadă mai uşoară. Nutriţioniştii atrag însă atenţia că multe dintre ele pot dăuna sănătăţii, majoritatea conţinând mai multe E-uri decât substanţe nutritive. Legumele se găsesc din abundenţă pe tarabe, dar la preţuri care-l sfidează pe cel al cărnii. Urzicile, considerate o trufanda de sezon, costă un leu legătura, iar spanacul şapte lei kilogramul. Salata verde, care în post reprezintă un aliment de bază, se comercializează cu minim 2,5-3 lei bucata, iar la s