Cea mai mare direcţie silvică din ţară, Direcţia Silvică Suceava, dă astăzi startul campaniei de împădurire de primăvară, o acţiune de amploare, în urma căreia se urmăreşte regenerarea pădurilor pe o suprafaţă de 1.400 de hectare de teren aflat în proprietatea statului.
Şeful Direcţiei Silvice Suceava, Sorin Ciobanu, a precizat că în perioada 15 martie – 15 aprilie se desfăşoară campania „Luna plantării arborilor”, atât prin acţiuni de împădurire, cât şi prin evenimente cultural-educative privind importanţa pădurilor şi a gestionării responsabile a acestora.
Programul de regenerare a pădurilor din fondul forestier de stat întocmit de silvicultorii suceveni cuprinde împădurirea a 900 de hectare şi lucrări de stimulare a regenerării naturale pe alte 500 de hectare, dar şi completări la plantaţii existente, pe o suprafaţă de 257 de hectare şi refacerea plantaţiilor calamitate pe o suprafaţă de 7 ha.
Nu sunt uitate nici pădurile din fondul forestier privat, unde, în primăvara acestui an, sunt programate lucrări de împădurire pe o suprafaţă de 207 hectare, dar şi lucrări de completare pe plantaţii existente, pe 46 de ha.
Pentru a reuşi ceea ce şi-au propus, silvicultorii suceveni au pregătit aproape 1,5 milioane de puieţi de arbori, majoritatea molizi – aproximativ 1,2 milioane, la care se mai adaugă 54.000 de puieţi de larice, peste 160.000 de puieţi de salcâm, 16.000 puieţi de măceş şi 3.000 de puieţi de păducel.
Sorin Ciobanu a precizat că Direcţia Silvică Suceava dispune de puieţi de arbori şi pentru persoanele fizice şi juridice interesate să facă împăduriri, în pepinierele proprii fiind pregătită şi o gamă diversificată de puieţi ornamentali pentru amenajarea de spaţii verzi.
Cea mai mare direcţie silvică din ţară, Direcţia Silvică Suceava, dă astăzi startul campaniei de împădurire de primăvară, o acţiune de amploare,