Pe 7 martie 1933, la două zile după alegerile pentru Reichstagul german, o brigadă a cămăşilor brune a pătruns cu forţa în clădirea Operei din Dresda, în timpul repetiţiilor cu Rigoletto, desfăşurată sub bagheta renumitului dirijor Fritz Busch. Sursa: CODRIN PRISECARU
Era primul episod din campania fasciștilor germani împotriva a tot ce considerau camarazii lui Hitler că nu era "pur german", printre cei vizați aflându-se Mahler şi Mendelssohn. Ideologul naziștilor germani, Hermann Wilhelm Göring, spunea de altfel: „Când aud cuvântul cultură, pun mâna pe armă”.
14 martie 2013, la București, Institutul Cultural Român (ICR) condus de Andrei Marga a respins ca nefiind eligibile cererile de finanțare pentru unele dintre cele mai importante manifestări culturale din România. Printre acestea: Festivalul Internațional TIFF de la Cluj; Festivalul de Jazz de la Sibiu; Festivalul de film independent Anonimul; Festivalul Național de Teatru organizat de UNITER; Festivalul de film documentar One World Romania; Festivalul Național de Teatru Tânăr IDEO IDEIS și producția pe DVD a filmului premiat la Cannes "După dealuri" regizat de Cristian Mungiu.
Eligibil a fost considerat însă proiectul Gala premiilor VIP. O informație foarte importantă: anul trecut Gala premiilor VIP a avut un singur element de mediatizare în media. Un scandal pe scenă între Andreea Marin și prezentatoarea Galei, Adriana Nicolae. "Dacă tot suntem aici, zi da, sau nu? E tatăl copilului tău?", a întrebat Andreea Marin, referindu-se la presupusa relație între prezentatoarea spectacolului pentru așa zisele vedete din România și soțul de la aceea vreme al Andreei, cântărețul Ștefan Bănică.
Rezumând: ICR-ul condus de Andrei Marga preferă să finanțeze șușanele pentru așa-zisele vedete românești, nu evenimente culturale cu adevărat importante. TIFF-ul de la Cluj, Festivalul d