Din reţetele d-lui farmacist BOBARU
- Se vor ivi curând, în lumina soarelui de aprilie, înmiresmând toată lumea, cu florile lor delicate şi albe, în formă de clopoţei. Dar dincolo de frumuseţea lor diafană, lăcrămioarele sunt medicamente naturale autentice. Remediile din lăcrămioare vindecă numeroase afecţiuni, de la banalele dureri de cap, până la bolile de inimă şi dereglări ale sistemului nervos. Profitând de calităţile lor terapeutice, domnul farmacist ION BOBARU prepară în laboratorul farmaciei sale tincturi şi alifii cu putere miraculoasă, respectând cu rigoare reţete antologice -
Flori sfinte
Legenda spune că lăcrămioarele (li se mai spune şi mărgăritare) s-au născut demult, la începutul vremurilor creştine, pe Muntele Patimilor, Golgota. Pe când privea, încremenită de durere, răstignirea Mântuitorului, din ochii Fecioarei Maria porniră a se rostogoli lacrimi fierbinţi. Din fiecare lacrimă care a atins pământul a răsărit mai apoi câte o floare, de un alb pur, precum sufletul Mariei. Aşa se face că lăcrămioarele înfloresc pe deplin în apropierea sărbătorilor de Paşti, simbol al dragostei, purităţii şi dăruirii.
O altă legendă creştină povesteşte că, înainte de a ucide balaurul, braţul Sfântului Gheorghe a început să sângereze, iar puterile îi erau slăbite. Când lupta părea pierdută, din stropii de sânge care ajungeau pe pământ, au prins a se ivi nişte tulpini cu flori mici şi albe, care răspândeau o mireasmă puternică, nemaiîntâlnită până atunci. Mirosul florilor a întărit forţele sfântului, slăbind puterile fiarei. După ce balaurul a fost ucis, florile au continuat să strălucească în lumina soarelui şi apar, an de an, în aprilie, în preajma sărbătorii de Sfântul Gheorghe. Numită şi "iarba Sfântului Gheorghe", lăcrămioara este izvor de energie, forţă vitală şi, nu în ultimul rând, de sănătate.