ProSport a pătruns, alături de „ Johnny” Andrieş (57 ani), pe stadionul în care, în urmă cu un deceniu, se strângeau 20.000 de oameni în tribune, dar care în prezent este o ruină
La Bacău fotbalul este în comă, aproape mort. Şi asta cu multe luni înaintea decesului lui Dumitru Sechelariu, fostul patron al defunctei FCM. În urma sa au rămas doar câteva grupe de juniori şi o mare durere în sufletele localnicilor, care nu înţeleg cum conflictele dintre ultimii doi primari ai oraşului pot îngropa o istorie de peste 60 de ani. Printre puţinele oraşe din ţară cu stadion de peste 15.000 de locuri şi nocturnă care nu au echipă în primele două eşaloane. De fapt, stadion e mult spus, pentru că locul care în trecut strângea şi 20.000 de oameni în tribune, a ajuns într-o paragină inimaginabilă. Totuşi, aici se joacă încă fotbal, prin ASC Bacău, echipa primăriei şi liderul la zi al Seriei I din liga a treia.
Puţine lucruri mai amintesc de trecutul lui FCM, club care se află pe locul 10 în clasamentul all-time al Ligii I. De aceeaşi părere este şi Gheorghe Andrieş, domnul cu păr cărunt care ne-a fost ghid pentru câteva zeci de minute. Cine ar fi fost mai potrivit pentru această postură, dacă nu omul care a petrecut cel mai mult timp pe gazonul „Municipalului” băcăuan? Toată suflarea Bacăului îl cunoaşte. „Să trăiţi, dom’Johnny! Nu v-am mai văzut de mult pe aici!”, e reacţia câtorva persoane din preajma stadionului. Sunt oameni din staff-ul celor de la ASC, dar şi dintre cei care îngrijesc ce a mai rămas din baza sportivă. Andrieş schimbă câteva vorbe cu ei, apoi ne conduce spre gazon: „Dacă îmi spuneai acum 30 de ani că echipa va ajunge aşa rău, nu aş fi crezut! Mă doare sufletul că nu a rămas decât paragina asta!”
„O baltă ca asta l-a oprit pe Dobrin!”
Privirea i se ridică din noroi şi se opreşte asupra tabelei de marcaj, moment în care schiţează un